COACHSTORY- MOA

Är coachning någonting för dig? Inspireras av Moas coachstory och avgör själv.

 

Coachsamtal 1

Moa fick coachning i present av sina vänner med temat ”kärleksrelationer”. Därför var det väldigt naturligt att vårt första coachsamtal handlade om just relationer. Moa upplever att hon har svårt att släppa in och släppa nära. Hon har svårt att visa vad hon känner och hon vill dessutom ha kontroll. Vi pratade om hur det går till i Moas dejtingprocess och efter ett tag upptäckte vi att det finns ett mönster. Därefter pratade vi en del om tanke- känsla- handling och hur Moa själv kan påverka sitt mönster.

Jag upplevde att Moa ville ha rakhet från början och det gav jag. En rak och ärlig kommunikation måste komma från hjärtat och mitt fokus låg hela tiden på att hjälpa Moa framåt. Under samtalet var kartläggning i centrum, men också att ifrågasätta de sanningar som Moa gick runt med kring dejting och relationer. Genom att ifrågasätta sanningar och reflektera så kan också själva beteendemönstret ändras.  

Efter vårt första samtal fick Moa i uppgift att vara vaksam på de tankar och sanningar som automatiskt kom i en dejtingsituation, både kring sig själv och kring den hon dejtar. Hon skulle också testa vissa beteendeförändringar och se vilken effekt de fick i dejtandet.

Coachsamtal 2

Till vårt andra samtal hade Moa ett helt annat fokusområde. Hennes sömn. Moa hade haft problem med sin sömn under de senaste tre månaderna. Hon brukade vakna alldeles för tidigt och sedan kunde hon inte somna om. Vi pratade mycket om hennes tankar kring sömn, vad hennes sömnproblem kunde bero på och olika strategier för att Moa skulle kunna sova bättre.

Under vårt andra samtal hade jag etablerat så pass hög tillit att Moa verkligen vågade öppna upp sig, hon var väldigt ärlig vilket gjorde att vi verkligen kunde undersöka vad det var som inte stod rätt till med hennes sömn och sömnvanor. Efter vårt andra samtal så fick Moa gå hem och öva på olika tekniker och strategier för att sova bättre. Efter två veckor följde jag upp med Moa:

– Hejsan Moa, hur har det gått med din sömn?

– Jo det har faktiskt gått bra, har sovit bra nästan alla nätter efter jag var hos dig 😀

Efter ett coachsamtal sov alltså Moa bättre än vad hon hade gjort på tre månader.

Coachsamtal 3

Vårt tredje samtal handlade om Moas jobb. Sedan ett par månader tillbaka hade Moa ett nytt jobb, men hon kände inte att hon trivdes top notch. Vi pratade därför om Moa ville lämna för annat jobb eller om hon ville stanna kvar och försöka ändra sin situation till det bättre. Hon ville gärna stanna kvar och se om hon kunde ändra sin situation. Moa beslutade sig för att ge sitt jobb en chans i sex månader till och arbeta med de strategier som vi kom fram till under coachsamtalet. Kändes det inte bättre efter det ville Moa söka nytt jobb.

Jag pratar alltid om att lämna, förändra eller acceptera. Eftersom Moa inte ville lämna arbetade jag mycket med hur Moa kunde förändra sin situation på jobbet. Fokus var såklart på vad Moa kunde påverka. Jag arbetade också med Moas förväntningar för att se om de hjälpte eller stjälpte Moa på jobbet. Mellan gång tre och fyra fick Moa med sig ett par uppgifter/förändringar som hon skulle testa på jobbet.

Sms från Moas kompisar

Efter gång tre fick jag ett sms från Moas kompisar:

– Halloj! Ville bara skriva till dig att Moa, som fick samtal med dig i present av oss är så himla nöjd med dig! Hon uppskattar era samtal och tycker du är både bra och superhärlig!

*

Moa och jag kommer att träffas totalt fem gånger.

På klientens önskemål är Moa ett fiktivt namn.

Vill du prova själv?

Blev du inspirerad av Moa och vill ta klivet och prova ett coachsamtal med mig? Självklart utgår vi från dig, jag individanpassar utifrån vad du behöver. Och är du inte nöjd får du alltid pengarna tillbaka.

Skriv till mig för att boka eller ställa en fråga

9 + 14 =