COACHSTORY - ALEXANDRA

Är coachning någonting för dig? Inspireras av Alexandras coachstory och avgör själv.

 

Coachsamtal 1

Under vårt första coachsamtal hade Alexandra mycket frågor. Hon funderade mycket på vad som egentligen var viktigt för henne, vad hon ville och vart hon ville bo. Hon upplevde det som att hon hade tappat bort sig själv lite grann. Ska hon söka nytt jobb? Är det rätt att bo i Stockholm? Var det rätt att göra slut med sin kille? Vill hon ha barn? Hon hade även börjat dejta en ny kille som hon var osäker på.

Jag och Alexandra fick mycket bra kontakt under första samtalet. Alexandra uttryckte att hon kände stor trygghet med mig och att hon verkligen vågade visa sin sårbarhet, både genom total öppenhet och med tårar och skratt. Efter vårt första samtal hade Alexandra mycket att fundera på och hon fick med sig två övningar som skulle hjälpa henne att hitta tillbaka sin riktning i livet.

Coachsamtal 2

Redan till det andra samtalet kunde jag märka stor skillnad hos Alexandra, hon hade ett mycket tydligt mål med sin coachning. Hon ville expandera sin komfortabla zoon. Hon ville våga, ta mer initiativ, utmana sig själv, ta ansvar, tro på sig själv och säga mer ”ja”. Vi kom fram till att Alexandra var trött på att sitta i baksätet, nu ville hon fram till förarsätet och ta ratten. Det här gällde både på jobbet och i sina relationer.

Samtalet var känslosamt för Alexandra, vi arbetare mycket med hennes längtan efter förändring. Jag gav henne en övning som verkligen tydliggjorde vad Alexandra ville och behövde. Genom samtalet skapades en tydlig motivation. Uppgiften efter vårt andra samtal var att förbereda sig inför ett tufft samtal på jobbet som Alexandra ville ha med sin chef. Till sin hjälp hade Alexandra övning som vi gjort tillsammans, den gav henne kraft att våga mer och ta ett större ansvar för sitt liv.

Coachsamtal 3

Vårt tredje samtal hade en annorlunda karaktär. Alexandra ville bolla inför sitt samtal med sin chef. Vi pratade om strategier för samtalet och körde ett rollspel där jag var Alexandras chef. Vi visualiserade hur mötet skulle gå och vilka punkter som var extra viktiga att trycka på under mötet. Vi avslutade med att arbeta med Alexandras kroppsspråk och vilka subtila signaler hon kunde skicka ut för att hjälpa henne under mötet. Det Alexandra ville allra mest var att lita på sig själv, vara modig i samtalet samt att våga ta plats och stå upp för sig själv.

Rollspelet var först jobbigt för Alexandra, det var svårt att framhäva sig själv och säga det som hon egentligen ville säga. Med mycket värme tog jag henne igenom processen steg för steg. Alexandra växte med sina egna ord och i slutet på samtalet hade vi testat tillräckligt många tillvägagångssätt att Alexandra kände en mycket större grundtrygghet. Det var häftigt att se, hela hennes kroppsspråk hade förändrats!

Mellan gång tre och fyra hade Alexandra samtalet med sin chef. Det gick riktigt bra och Alexandra kände sig mycket stolt över sig själv!

Coachsamtal 4

Samtal nummer fyra innehöll två stora ämnen. Alexandra ville ha hjälp att reda ut hur hon verkligen kände kring en tidigare relation, mest ville hon få till ett ordentligt avslut. Just det här med avslut är någonting som Alexandra har behövt processa under en längre tid. Under samtalet landade vi att hon faktiskt var redo, att ingenting höll henne tillbaka egentligen och att det var hennes rädslor som stod i vägen för vad hon faktiskt ville göra. Vi bestämde att hon skulle skicka iväg ett brev till sitt ex.

Den andra delen handlade om att Alexandra var sugen på ett nytt jobb. Vi pratade om olika strategier och målsättningar för att kunna byta tjänst.

Jag visste att det skulle vara svårt för Alexandra att få iväg brevet, det var en rädsla hon burit på länge. Under samtalet fick jag använda mig av tough love och verkligen ifrågasätta Alexandras rädslor. En sådan sak går bara att göra med mycket värme och med stor tillit. Alexandra uttryckte själv att först blev hon irriterad på alla mina jobbiga frågor och efteråt kändes det så skönt och rätt.

Alexandra gick och postade brevet på den tiden vi bestämt tillsammans. När jag följde upp med henne sa hon:

”Det var så bra att du pressade mig lagom mycket. Annars hade nog brevet aldrig kommit iväg. Nu känner jag stor lättnad, det är skönt att det är gjort. Jag har tagit ännu ett steg framåt och jag är så glad att jag gjorde det. Tack!”

 

*

 

Alexandra och jag ska ses två gånger till. Därefter är det dags för Alexandra att kasta sig ut från boet och sitta i förarsätet utan mig.

*På klientens önskemål är Alexandra ett fiktivt namn.

Vill du prova själv?

Blev du inspirerad av Alexandras coachstory och vill prova själv? Självklart utgår vi alltid från dig och vad du vill. Jag anpassar alltid alla samtal utifrån vad du behöver. Och är du inte nöjd får du pengarna tillbaka. 

 

Skriv till mig för att boka eller ställa en fråga

11 + 6 =