KURSER VÅREN 2018

Under våren har jag två kurser: “Verktyg för lycka”, samt “Coachning och mindfulness”

VERKTYG FÖR LYCKA

6 gånger, tisdagar 18:00-20:30

17 april, 24 april, 1 maj- uppehåll, 8 maj, 15 maj, 22 maj, 29 maj

Den här kursen hålls i liten grupp (6-12 personer) i centrala Stockholm.

Under sex tisdagskvällar ses vi för att lära oss mer om positiv psykologi och vad forskningen säger att vi ska göra för att höja vår lyckonivå. I takt med att du höjer din lyckonivå kommer din stressnivå att sänkas, du minskar dina negativa känslor och du stärker dina relationer. Det här är en kurs som ökar ditt välmående. Kursen är inte gjord utifrån trender i samhället utan bygger på rejäl forskning.

Enligt Sonja Lyubomirsky (välkänd forskare inom positiv psykologi) kan vi påverka hela 40% av vår lyckonivå med hjälp av att göra medvetna handlingar och arbeta med våra tankesätt. Under kursen kommer vi att titta på vad lycka inifrån innebär. Vi kommer att göra många olika övningar och du kommer att få med dig både verktyg och uppgifter som du gör mellan gångerna. När du är klar med kursen kommer du att ha fått många tips som du kan ta med dig in i din vardag för att påverka ditt välmående och må bättre. Vi kommer att gå igenom olika strategier som du direkt kan applicera när du kommer hem.

Du behöver inga förkunskaper eller särskilda fysiska förutsättningar för att gå kursen. Alla är välkomna, helt enkelt.

Kursinnehåll:

  • Mätning av din lyckonivå innan och efter kursstart
  • Grundkunskap inom positiv psykologi och lyckoforskning
  • Hur du kan använda den senaste forskningen för att nå lycka inifrån och sänka din stress
  • Olika övningar, uppgifter, tips och verktyg som du kan applicera direkt i din vardag
  • Kursen har teoretiska moment, men är huvudsakligen upplevelsebaserad

Pris: 2500kr/person (i priset ingår fika). Betalning sker via faktura eller swish. Det går bra att dela upp betalningen och du kan använda ditt friskvårdsbidrag.

För frågor: anna@ledarskaphalsa.se 0736467801

COACHNING OCH MINDFULNESS

Helgkurs,  19-20 maj, 10:00-17:00

Den här kursen hålls i liten grupp (6-12 personer) i centrala Stockholm.

Om du är nyfiken på coachning och mindfulness är den här helgen för dig. Du kommer att få ett smakprov på vad det innebär att coacha och använda dig av mindfulness. Två bra verktyg som du kan använda både i arbetslivet och i privatlivet.

Med hjälp av mindfulness kommer du att kunna slappna av i både kropp och sinne. Du kommer att få testa olika sätt att meditera. Genom att slappna blir du mottaglig för nya tankar och insikter. Vi tränar också fokus så att du blir bra på att vara här och nu. Mindfulness sänker din stress och oro med ca 30% och höjer din effektivitet med 10%.

I coachningdelen kommer vi arbeta med olika delar av ditt liv så som stress, hur du använder din tid, hur det ligger till med träning och hälsa, vad du tycker om ditt jobb eller din sysselsättning, hur du vill spendera din fritid, vilka relationer du har och hur din självkänsla påverkar din livskvalité. Du kommer att få testa att coacha både dig själv och andra.

Målet med helgen är att du ska ha fått en insikt i vad det innebär att coacha, ha fått testa själv och har fått verktyg så att du kan ta med dig coachning i din vardag. Vi varvar coachning med mindfulness och tonvikten är på övningar och praktik.

Du behöver inga förkunskaper eller särskilda fysiska förutsättningar för att gå kursen. Alla är välkomna, helt enkelt.

Kursinnehåll:

  • Vad coachning och mindfulness är
  • Hur du kan använda coachning och mindfulness i din vardag
  • Testa att bli coachad och att coacha andra
  • Avslappningsträning, mental träning och medvetandeträning.
  • Kursen har teoretiska moment, men är huvudsakligen upplevelsebaserad

Pris: 2500kr/person (i priset ingår fika och lunch). Betalning sker via faktura eller swish. Det går bra att dela upp betalningen samt att använda ditt friskvårdsbidrag.

För frågor: anna@ledarskaphalsa.se 0736467801